Troch kráľov alebo? V našom prípade aj narodeniny. Naše dobré-nápady.sk majú na Troch kráľov narodeniy. Narodili sa ráno o 9.05 h. A tento rok majú krásnych sladkých šestnásť.
Urobili sme si doma narodeninové tvorenie. Pozvali sme deti od susedov a piekli a zdobili menšie orechové torty. Hrali sme sa ako kedysi, keď Dobré-Nápady.sk len začínali, keď písali prvé roky svojho života.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 285
Niekedy potrebujeme zmenu. Proste to tak cítime. Niekedy zmenu musíme urobiť pre návštevu, ktorá má diétu či len neľúbi práve to, čo máme radi my. Vlastne je to jedno. Tento rok Vám ponúkame v našom článku polievky, ktoré sme jedávali v mojom detstve, či neskôr keď som bola na strednej, ale aj také, ktoré sme začali meniť spolu s nastupujúcimi zmenami stravovania vôbec. No aj na také, ku ktorým sme pristúpili vďaka zdravotnému stavu.
Vyberte si! Je z čoho vyberať.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 324
Prípitok je veľmi starý zvyk, ktorý je rozšírený asi vo všetkých kultúrach. Vzájomné priťuknutie má svoj pôvod v minulosti, kedy ľudia verili, že ťuknutím možno z vína odohnať zlých duchov. Prípitkami sa oslavuje život a zdravie, istým spôsobom nimi pripíjajúci vyjadrujú svoje túžby, priania i duševné rozpoloženie. Rôzne prípitky odzrkadľujú vnútro ľudí. Odlišujú sa od krajiny ku krajine či regiónu, veku... Niekde si pripíja šampanským, niekde bielym vínom, niekde miešanými drinkami... Ono je to v mojom ponímaní jedno.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 894
Spomínam si na slávnostné raňajky na prvý sviatok vianočný. Výborné kakao, biela káva, mlieko s medom a k tomu makovník, orechovník, vianočka, štedrák... Snažila som sa niečo z toho uchovať kým boli deti malé. Ponúkam Vám pár receptov, ktoré mali radi moje deti a pôvodne som ich vyhrabala z poznámok mojej starej mamy.
Dnes už pečiem jednoduchšie. Máme doma viacero diét, nuž sa musíme prispôsobiť. Možno aj preto, že sa výrazne zhoršila kvalita potravín.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 315
Prípravy na Vianoce sú už v plnom prúde. Už je Mikuláša, sviatok, ktorým pre všetkých začína hektické obdobie príprav, zháňania receptov, surovín na ne, vymýšľanie čo ponúkať na sviatky na jedenie, na pitie. Či ponúkať staré recepty alebo niečo nové. Zháňanie darčekov, ozdôb na stromček... Chceme živý stromček v kvetináči, alebo stačí ten starý umelý?
Poradíme Vám s jedálničkom na Štedrú večeru. Už nemusíte vymýšľať a hľadať na nete.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 327
Tento rok budeme piecť hlavne zo zmesí Liana. Začali sme predošlé Vianoce a odvtedy sme si obľúbili pár receptov, ktoré sme nakoniec zaradili do nášho receptára aj na iné sviatky či bežnej konzumácie. Pripravte si, prosím, papiere a môžete zapísať alebo vytlačiť naše tipy na vianočné mlsoty.
Do komentára nám môžete napísať svoj obľúbený recept či ako dekorujete koláčiky Vy.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 335
Vykopala som dnes zemiaky. Len takú trošku. Vlastne som prekopávala hriadku už ako jesenné rýľovanie a našla som zopár zabudnutých kúskov. Každý rok sa mi to stane. A na jar potom vyženú listy a pestujeme ďalšie. Nuž sme chceli po dlhšej dobe zase urobiť hranolky. Nové zemiaky sa mi nikdy nehodili na taký druh prípravy, nuž sme skúsili staršiu metódu. Nebudeme hranolky vysmážať v množstve oleja. Upečieme ich.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 396