Bolo obdobie, keď som kvôli robeniu kurzov varenia nakúpila väčšie množstvo Tupperware nádob. Postupne som kurzy prestala robiť a nechala som si len tie, čo som si obľúbila. Ostatné som rozdala. Teraz Vám predstavím jednu z nich. 

Zvyšky zeleniny nakrájame do Tupperware nádoby - vraj na olivy alebo uhorky. Zalejeme na polovicu vychladnutým nálevom. Necháme vychladnúť. Prikryjeme a a na mieste v chladničke, kde najmenej chladí, pôsobiť asi týždeň. Potom môžeme podávať k pečenému alebo grilovanému mäsu. 

Nálev: 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice cukru, 120 ml Ume octu, 500 ml vody necháme prevrieť. Ihneď odstavíme a prikryté necháme schladiť.