
Vaše dieťa chce mať doma na pár dní kamaráta či kamarátku alebo prídu známy, s ktorými ste sa dlhšie nevideli...
Odporúčame, spýtajte sa ich, čo im môžete pripraviť na jedenie. Dnes, keď má každý človek nejakú intoleranciu alebo alergiu verte, že je to veľmi dôležité. Nedostanete sa tak do trápnej situácie, že nebudete mať návšteve čo ponúknuť.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3105

Aj toto leto doma pijeme jednoduché limonády počas dňa alebo len ochutenú vodu. Sú chutné a osviežujúce.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2038

V lete a počas chrípkového obdobia viac dbáme o príjem tekutín a tekutín obsahujúcich vitamíny či iné telu prospešné látky.
Aj my sme doma teraz odšťavovali. S priateľmi večer na balkóne i terase padnú takéto vitamínové bomby veľmi dobre po teplom dni.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3340

Jej pôvodným domovom je stredná a južná Amerika. Do Európy ju priviezli španielsky moreplavci koncom 16.-teho storočia. Nemá veľkú výživnú hodnotu.
Jej význam je skôr dietetický. Vývarom z tekvice sa liečili zápaly močových ciest a prostaty. Vraj pomocou tekvice vyháňali kedysi hlísty a pásomnice.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 12689

Milí čitatelia, dnes budeme spolu s Martinou Grňovou - víťazkou Master Chef Slovensko 2016 - pripravovať zdravý dezert, ktorý sa výborne hodí na večerné posedenie na balkóne či terase po práci ale aj ako maškrta na ponúknutie susedom a známym na návšteve.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 7539

Do Európy priniesli v 12.-tom storočí červené mrkvy, ale najviac sa začali rozširovať vo Francúzsku v 15.-tom storočí, kde ich asi o dvesto rokov neskôr skrížili so žltými európskymi typmi a vznikla oranžová karotka valcovitého tvaru tupo ukončená.
Mrkva obyčajná je veľmi obľúbená zelenina. Obsahuje hlavne vitamín A, B1 a B2, ale aj množstvo minerálnych látok.
V surovom stave je vhodné ju premiešať s trochou masla alebo citrónovej šťavy či kyslejšieho jablka.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1887

Je čas výletov do prírody, kde je potrebné zabaliť na jedenie niečo výživné a sýte.
Vrátili sme sa doma k pečeniu bosniakov - chlebových žemlí v kvetináči - k inovovaniu už okukaných receptov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 5854