Už býva pekné počasie. Chodievame na celodenné túry. Deti zo škôl chodievajú na celodenné výlety.
Nie vždy ideme na miesta, kde si môžeme kúpiť jedlo. Nie všetci môžeme či chceme všetko jesť. A tak niekoľkí z nás si ešte radšej - ako kedysi v našom detstve - robievame svoje vlastné suché balíčky na cestu.
Dnes si pripravíme spolu pár obložených bagiet či rožkov.
Salámový rožok
Celozrnný rožok prekrojíme pozdĺžne. Potrieme horčicovým drezingom vo vnúti na spodnej strane. Na drezing poukladáme šalátový list rozrezaný na polovicu. Potom poukladáme štyri kúsky suchej salámy preloženej na štvrtiny - aby lepšie ukázala dizajnovo. Na salámu položíme pokrájanú uhorku pozdĺžne. Rožok zabalíme do servítky a alobalu.
Šunkový rožok
Špaldový rožok pozdĺžne prekrojíme. Na spodnej vnútornej strane potrieme maslom. Položíme dva plátky kvalitnej šunky - bez múky - potom položíme plátok údeného syra prekrojený na polovicu. Na syr položíme 2 - 2 krúžky paradajky a jeden šalátový list prekrojený na polovicu. Rožok zabalíme do servítky a alobalu.
Slaninový rožok
Celozrnný rožok prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vnútornú spodnú stranu potrieme bryndzou. Na bryndzu položíme dva veľmi tenké plátky prerastenej slaniny. A na vrch položíme polovicu pozdĺžne prerezanej jarnej cibuľky aj s vňaťou. Rožok zabalíme do servítky a do alobalu.
Syrový rožok
Pozdĺžne prerezaný celozrnný rožok potrieme horčicovým drezingom. Posypeme na hrubo nastrúhaným údeným syrom. Položíme dva až tri krúžky paradajky. Na paradajky položíme pozdĺžne prerezanú jarnú cibuľku aj so zelenou vňaťou.