Pár dní si urobil náš kuchár voľno a skočil na kus rečí so svojimi kamarátmi z mladých čias. Tí sa vybrali na poľovačku na strednom Slovensku. Aj keď sám nepoľuje, divinu rád varí. Tentokrát im na hostinu urobil muflóniu pečeň. 

A my sme boli pri tom.
Varili sme pre štyroch mocných chlapov. Myslím, že doma by to stačilo aj 6-8 ľuďom.

  {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/muflon/pecen_muflon20.jpg}

Prichystáme si suroviny:

750 g pečene

1 veľká biela cibuľa

2 veľké červené cibule

2 veľké žlté cibule

1 veľká červená paprika

1 veľká žltá paprika

1 veľká mäsitá paradajka

2 - 3 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička soli

1 dl červeného suchého vína

50 g masla

zelená vňať z mladej cibuľky

malá vetvička rozmarínu

 

Na rozpálenom voku na 1 polievkovej lyžici oleja - lepšie repkového. prudko pečieme všetku nakrájanú cibuľu a verte, že jej je ozaj dosť.

    

Pečienku necháme stiecť cez cedník a zafiaľ si nakrájame zeleninu.

    

Ku opečenej cibuli pridáme papriky, premiešame a po chvíli scedenú pečienku. 

    

Dochutíme vínom a maslom, čo sa väčšinou pri divine robieva. Premiešame, prikryjeme a necháme už na vypnutom horáku vo voku dôjsť asi 10 minút.

      

Podávať môžeme aj s tmavým chlebom alebo mladými zemiakmi.

 

Príloha:

1 kg mladých malých zemiakov

2 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate

50 g masla

 

Umyté zemiaky vložíme do cedníka na hrniec plný vody. Prikryjeme a necháme zovrieť na strednom plameni. Potom stiahneme teplotu na najmenšiu a necháme variť asi 15 minút. Vypneme a necháme kým ich nebudeme chcieť podávať.

    

Tesne pred podávaním vsypeme petržlenovú vňať do kastróla aj s maslom a zemiakmi. Prikryjeme pokrievkou. Prichytíme si utierkou pokrievku, aby sa nepohla a citlivo prehrkáme kastról, aby sa všetko premiešalo, ale aby sa pokiaľ sa dá kožka na zemiakoch.

 

Na záver:

 

šéfkuchár   "Muflóniu pečienku môžete nahradiť aj bravčovou. Kuracia nie je vhodná."