Dnes varíme so šéfkuchárom Romanom starý dobrý a veľmi jednoduchý Jelení guláš.

Potrebujeme: medzirebrové mäso alebo lýtkové mäso z jeleňa (my sme kúpili chladené v mäsiarstve), cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, cesnak, bravčovú masť, Jemný gulášový krém - zmes korenia na guláš v tube ako zubná pasta, paradajky a papriku{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/jeleni_gulas/jeleni_gulas14.jpg}

Na masti na veľmi prudkom plameni opečieme za stáleho jemného miešania nakrájanú cibuľu (rovnaké množstvo ako mäsa) do zlatova.

Postupne na prudkom plameni opečieme mäso, pridáme paradajky a papriky (spolu rovnaké množstvo ako mäso). Pridáme cesna pretlačený nožom a gulášový krém. Premiešavame asi 2 - 3 minúty.

Zalejeme vriacou vodou tak, aby sme prikryli všetky suroviny. Stiahneme teplotu na polovicu a necháme dusiť pod odchýlenou pokrievkou asi pol hodiny.

Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a prípadne pridáme vriacu vodu tak, aby bola asi 2 cm nad surovinami. Varíme na strednom plameni ešte asi 15 minút.

Podávame s viedenskou knedľou alebo varenými zemiakmi.

jelení guláš

Roman šéfkuchár