Alebo pôvodný názov Kuracie taštičky plnené Nivou obalené v zemiakovom cestíčku. Nuž ale kto by si zapamätal taký dlhý názov?

Prečo Pomajbove? Nuž kedysi ich robieval šéfkuchár Roman tomu hercovi Pomajbovi a veľmi mu chutili. Stačilo, aby to spomenul na kurze varenia a už sme ich inak ani nevolali.


šéfkuchárOdporúčam ich ako slávnostné jedlo na rodinné posedenie. Páčilo sa mi, že sme si taštičky predsmažili, potom odložili a vlastne sa vysmážali až pred podávaním. A tak si ich môžete prichystať večer pred oslavou alebo návštevou svokrovcov a keď príde návšteva už nie ste dlho v kuchyni. Len ich proste vysmažíte.
recept

Najprv si urobíme zemiakové cestíčko. Postrúhame zemiaky, osolíme a po premiešaní zlejeme z vody. Pridáme majoránku a rascu. Premiešame s vajíčkami. Ako raritu použijeme SUNAR a nakoniec hladkú chlebovú múku. Vytvoríme cesto ako na zemiakové placky.







Naklepané kuracie rezne potrieme trochou cesnaku, okoreníme medovým korením na rebierka a poukladáme Nivu. Prehne. nesolíme, lebo samotná Niva je dosť slaná.







Obalíme a vo veľkom množstve dobre rozpáleného oleja opečieme z oboch strán. vlastne si ich iba predsmažíme.

Potom si taštičky môžeme odložiť do chladu hoci aj do druhého dňa. Pred podávaním vypražíme vo fritéze.

plnené taštičky v zemiakovom cestíčku

Podávame s ryžou alebo - so šampionovou ryžou - a zeleninovou oblohou.

pomajbove taštičky