Dnes pre nás varí pán kuchár Roman.

Ponúka nám recept na lekvárové perky, aké robievala jeho stará mama. Avšak pri podávaní v reštaurácii už musia použiť modernejšie servírovanie.

Vyskúšajte a urobte si na večeru.


Potrebujeme: 4 uvarené zemiaky v šupke, polohrubú múku, medzi prsty soli, 1 vajíčko, lekvár

  

Osolíme zemiaky a premiešame s vajíčkom.


Vyrobíme cesto hustoty asi ako plastelína.


Vyvaľkáme na hrúbku menšiu ako 5 mm.


Môžeme vyvariť vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch, alebo naparíme na paráku asi 4 minúty. Naberieme na tanierik, polejeme maslom, posypeme škoricou a práškovým cukrom.

lekvárové perky


Zvýšilo vám trochu cesta a lekvár sa minul? Urobte si aj šúlance z tohto cesta.