Aj včera sme so šéfkuchárom Romanom pripravovali studené misy. Dobošku na slano, plnené papriky či paradajky, vajíčka plnené lososom... V tejto verzii hral hlavnú roku mierne pikantný hovädzí šalát.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/pletenie-a-hackovanie/hackovane_pohare4.jpg}
Potrebujeme:
1 kg hovädzieho chudého mäsa uvareného - tak na tvrdo (nie je už krvavé, ale nie je mäkké), 500 g uhoriek sterilizovaných v sladkokyslom náleve (už zliatych z nálevu), 3 veľké cibule, 4 malé guľaté feferónky, asi 350 g jemného kečupu, 1 polievková lyžica ostrého kečupu, asi 100 g horčice, na dochutenie soľ a mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
Mäso nakrájame na veľmi tenké rezance. Pridáme na veľmi jemno nasekané feferónky s cibuľou. Premiešame rukami, aby sme veľmi nepokazili tvar mäsa. Osolíme - mierne a okoreníme. A zase premiešame.
"Len si po premiešaní, nepretrite oči." zasmial sa Roman.
Pridáme uhorky nakrájané - mne to pripomínalo tenké malé listy. Premiešame. Môžeme aj jemne vidličkou.
Vmiešame horčicu a kečup. Ochutnáme či netreba dosoliť alebo dokoreniť.
Necháme v chlade pôsobiť asi 2 hodiny, aby sa chute premiešali. A môžeme podávať s ražným chlebom len tak na tanieriku ako raňajky alebo si môžeme urobiť takéto pekné misy.
"A ak chcete alebo môžete, primiešajte do šalátu aj asi 200 - 250 g majonézy."
A čo sme kuchtili so šéfkuchárom Romanom v minulosti?
http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-so-sefkucharom/641-sefkuchar-robi-syrovu-dobosku
http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-so-sefkucharom/627-sefkuchar-vari-kuraciu-pastetu