Dnes si urobíme jelenie stehno s brusnicovou teplou omáčkou a mrkvovo zemiakovým pyré.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/jelenie_paradajky/jelenie_brusnice12.jpg}
Pečieme jelenie stehno
Do olejom vytretého pekáča vsypeme nakrájanú cibuľu a paštrnák. Posolíme asi 2 čajovými lyžičkami soli. Na túto hrubú vrstvu položíme stehno. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme asi pol hodiny. Potom podlejeme. A zase pečieme asi hodinu.
Zmes na podliatie
2 dl kyslej smotany, 1 dl oleja, 2 dl suchého červeného vína, 3 strúčiky vesnaku, asi 2 vetvičky čerstvého potrhaného rozmarínu, 1 čajová lyžička soli, 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia roumixujeme na hladkú tekutinu.
Zeleninu, ktorá sa piekla s mäsom použijeme na výrobu brusnicovej omáčky.
Podávame
alebo s ražným chlebom alebo s knedľou alebo so zemiakovým pyré alebo s našim zemiakovo mrkvovým pyré.
"Ako urobíme prílohy si prečítajte v našich starších článkoch"
Brusnicová omáčka
Mrkvovo zemiakové pyré
http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/42-prilohy-k-jedlam/320-mrkvovo-zemiakove-pyre