Dnes si urobíme jelenie stehno s brusnicovou teplou omáčkou a mrkvovo zemiakovým pyré.

 

 {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/jelenie_paradajky/jelenie_brusnice12.jpg}

Pečieme jelenie stehno

Do olejom vytretého pekáča vsypeme nakrájanú cibuľu a paštrnák. Posolíme asi 2 čajovými lyžičkami soli. Na túto hrubú vrstvu položíme stehno. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme asi pol hodiny. Potom podlejeme. A zase pečieme asi hodinu.

    

Zmes na podliatie

 2 dl kyslej smotany, 1 dl oleja, 2 dl suchého červeného vína, 3 strúčiky vesnaku, asi 2 vetvičky čerstvého potrhaného rozmarínu, 1 čajová lyžička soli, 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia roumixujeme na hladkú tekutinu.

  

Zeleninu, ktorá sa piekla s mäsom použijeme na výrobu brusnicovej omáčky.

Podávame

alebo s ražným chlebom alebo s knedľou alebo so zemiakovým pyré alebo s našim zemiakovo mrkvovým pyré.

 

 

 šéfkuchár Roman  

"Ako urobíme prílohy si prečítajte v našich starších článkoch"

 

 

Brusnicová omáčka

http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/49-recepty-z-hovadzieho/319-varene-hovadzie-s-brusnicovou-omackou 

Mrkvovo zemiakové pyré

http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/42-prilohy-k-jedlam/320-mrkvovo-zemiakove-pyre