Akosi sme si doma zvykli na rôzne rolády - kombinácie rôznych druhov mäsa, zeleniny alebo dokonca ovocia.
Aj dnes vám ponúkneme jeden z takýchto výmyslov, čo nám odporučil šéfkuchár Roman. Jedlo na tanieri je veľmi pekné - pestré. Každý, kto je očami, ho určite ochutná.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/bravcove_kocky/kare_rolada21.jpg}
Robíme plnku
Na masle speníme 1 červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 rôzne zafarbené papriky. Potom zmiešame s 400 g na jemno zomletého morčacieho mäsa s 2-mi vajíčkami. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. My sme pridali ešte za hrsť na jemno posekanej petržlenovej vňate.
Chystáme si cesto z krátkeho karé
Mäso opatrne kol-dokola rozkrojíme na hrúbku asi 1 cm. Potom naklepeme. Mäso mierne posolíme.
Položíme na pekáč jemne vytretým olejom.
Vyberáme z rúry
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C asi hodinu. V polovici podlejeme vodou a výpekom.
Robíme šťavu na poliatie pri servírovaní
Zlejeme do hrnčeka šťavu, ktorá vznikla v pekáči. Dolejeme zeleninový vývar do 350 ml. Vmiešame štipku čierneho korenia a asi polovicu čajovej lyžičky soli. Vmiešame 2 polievkové lyžice Solamylu. Potom na strednom plameni prevaríme za stáleho miešania asi 3 minúty.
Podávame
alebo s ryžou alebo s varenými zemiakmi.
"Jedlo veľmi pekne pôsobí na tanieri. Je pestré. Väčšina z nás je očami a tak určite takéto jedlo ochutná."