Milé detičky a oteckovia,
zajtra je Deň matiek. Ak ste ešte nevymysleli nejaký darček pre mamičku, odporúčame vám upiecť malú jednoduchú, ale veľmi milú tortičku.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1365
Najprv na záhradkárskej predajnej výstave a neskôr na internete som zistila, že moruša nemusí byť len čierna ako poznám ja od detstva. Sú aj biele druhy a červené. Ochutnala som ich. Boli fajn, ale moja obľúbená aj naďalej zostala čierna moruša.
Moruša je veľmi zdravá. Veľmi dobre pôsobí na dýchacie cesty. Listy moruše sú plné esenciálnych látok, vitamínov a stopových prvkov. Veľmi rada ich pridávam do limonád spolu s medovkou. Alebo ich používam na prípravu chutného čaju.
Podporujú krvotvorbu, pomáhajú pri liečbe leukémie, hnisavej angíny, zápale hrdla, znižujú tlak. Kôra zo stromu pôsobí proti zápche. Redukuje hladinu cukru v krvi, znižuje hladiny cholesterolu a tuku, obsahuje resveratrol, ktorý blokuje pôsobenie rakoviny, bráni rastu nádorov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 14025
Čo je to? Mletý a premiešavaný so soľou čerstvý ovčí syr.
Špeciálne sa viac hovorieva o májovej bryndzi. Táto bryndza môže obsahovať aj viac ako 700 mg (na 100 g bryndze) vápnika.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 4048
Počas sviatkov si nájdete určite viac času na prípravu raňajok či dobrej kávy. Posedíte si s rodinou a pritom niečo veľmi dobré popapáte a vypijete si šálku dobrej kávy a možno aj nášho mlieka.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2003
Obložené chlebíčky či chlebíčky s nátierkou sú už neodmysliteľnou súčasťou nášho stolovania s rodinou a priateľmi.
Chlebíčkom nemôžete nikdy nič pokaziť. Výborná nátierka skvelý dizajn. Obložený chlebíček je vhodný ku vínu, pivu, káve i čaju.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2780
Dnes si môžete u nás pozrieť niekoľko receptov, ktoré sme vždy mali počas sviatkov jari na našom stole, ale aj tie čo som pridala už ja, aby sme išli s dobou ako mi raz povedal syn.
K veľkej noci určite neodmysliteľne patrí mazanec, čokoládové vajce, hrudka na slano či vajíčková saláma a po novom som začala robievať aj aspikovú tortu.
Tento rok určite tiež niečo vymyslíme a budúcu Veľkú noc Vám predostrieme nový recept.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1910
Pred asi tromi rokmi sme s deťmi v škole prvýkrát robili želé cukríky.
Inšpirovala nás pri svojej návšteve Martinka Grňová, ktorá nám bola hovoriť o súťaži MasterChef, v ktorej zvíťazila. Doniesla deťom ochutnať pralinky, v ktorých nebol cukor a napriek tomu boli sladké. Potom rozprávala o cukríkoch zo želé, lebo deti v tom čase sledovali zase jedno z tých videí, kde môžete sledovať, čo sa ako zle robí.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2916