Milí čitatelia, dnes budeme spolu s Martinou Grňovou - víťazkou Master Chef Slovensko 2016 - pripravovať zdravý dezert, ktorý sa výborne hodí na večerné posedenie na balkóne či terase po práci ale aj ako maškrta na ponúknutie susedom a známym na návšteve.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/martina_grnova.jpg}
Potrebujeme
100 g 75% tnej čokolády, 100 ml kokosového mlieka alebo krému, 1 vanilkový struk, 300 g sladkých zemiakov
Mlieko privedieme do varu a zalejeme ním čokoládu, ktorú dobre rozmiešame. Vsypeme vnútro z jedného vanilkové struku. premiešame.
Uvaríme si v neosolenej vode zemiaky a dobre ich popučíme, prípadne rozmixujeme. Potom zemiaky vymiešame s čokoládovou zmesou, vlejeme do misiek a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
Môžeme podávať posypané cukrovou ryžou - čo asi bude deťom lepšie chutiť - bude to pestrejšie. Alebo môžeme poliať kokosovým maslom a znova nechať stuhnúť asi 15 minút.
"Dezert je bezlepkový a vegánsky. Tým, že nie je v dezerte cukor, môžete precítiť chute a dezert je lahodnejší."
Pôžitok zo zdravého a predsa chutného a očarujúco vyzerajúceho jedla si môžete vychutnať aj doma, keď si objednáte na www.foodlover.sk tortičku či keksy slané alebo sladké alebo si prizvete na organizovanie party domov Martinku aj s kolegynkou Kristínkou.