Pred pár rokmi som začala doma vyrábať vlastné miešané cukre. Čo ma k tomu viedlo?
Na internete na mňa vyskočila reklama na jeden z dielov kedy inšpekcia kontroluje v obchodoch kvalitu výrobkov.
Čo budeme potrebovať? Hlavne sklenené dobre umyté a vysušené nádobky s vákuovým uzatváraním.
Vanilkový cukor
Vyberieme vnútro z dvoch vanilkových strukov a premiešame ho s 200 g jemného cukru. Nasypeme do asi polovice nádoby. Priložíme pokrájané struky na asi 3 cm dlhé kúsky bez vnútra. Zasypeme zvyškom cukru premiešaným s vanilkovým vnútrom. Uzavrieme a premiešame. Necháme pôsobiť asi 3 dni a môžeme použiť.
Škoricový cukor
Premiešame 150 ml krupicového cukru s polovicou čajovej lyžičky nastrúhanej alebo čerstvo zomletej škorice. Vsypeme do nádoby. Používať môžeme po dvoch až troch dňoch.
Levanduľový cukor
2 polievkové lyžice levanduľových kvetov rozmixujeme a premiešame s 200 g jemného krupicového cukru. Necháme pár dní pôsobiť a môžeme použiť.
Zvyčajne používame pri výrobe domácej čokolády do košíkov alebo do levanduľových sušienok.