Ešte máte možno chuť, aj keď kačacie či husacie hody už pomaly končia. Skúste náš jednoduchý recept aj doma.
Kačku dobre osolíme z vonku aj zvnútra a necháme odležať asi dve hodiny alebo aj dlhšie. Potom ju položíme do hlbšieho pekáča do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi hodinu. Zatiaľ sa nám pustí z kačky tuk. {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-pecieme/kacka_zelenina_8.jpg}
Do hrnčeka s asi 1,5 dl vody nasypeme čajovú lyžičku tymiánu, rozmarínu a polovicu čajovej lyžičky mletého bieleho korenia. Premiešame.
Nakrájame si mrkvu, petržlen, kaleráb, petržlenovú vňať a vysypeme ku kačke do pekáča. Celú kačku polejeme zmesou korenín s vodou. Pečieme asi 1,5 hodiny.
Šťavu z pekáča zlejeme do hrnčeka a vsypeme trochu kukuričného škrobu. Prevaríme, aby sme šťavu zahustili ako riedky puding.
Podávame s celozrnnou kukuričnou knedľou.