S pomarančom
2 pomaranče, 6 kociek ľadu, 500 ml prosecco
Odšťavíme pomaranče a necháme schladiť. Schladíme aj prosecco. Do džbánu nalejeme pomarančovú šťavu a nasypeme ľad. Zalejeme prosecco. Rozlejeme do pohárov, na ktorých dno sme položili krúžok pomaranča.
S broskyňou
4 broskyne, 6 kociek ľadu, 500 ml prosecco
Broskyne bložíme na 2 minúty do vriacej vody. Olúpeme a odkvostkujeme. Broskyne rozmixujeme a necháme zamraziť. Do sklenenej misy vsypeme broskyňové pyré, posypeme ľadom a zalejeme prosecco. Premiešame. Podávame v pohároch s lyžičkou a širokou slamkou.
S bazou
150 ml bazového sirupu, 250 ml ľadu, 1 limetka, mäta a medovka, 500 ml prosecco
Do misy na kompót vlejeme sirup, ktorý zasypeme ľadom. Polovicu limetky nakrájame na tenké plátky a druhú polovicu odšťavíme. Všetko zľahka premiešame. Primiešame čerstvé lístky mäty a medovky. Zalejeme prosecco. Podávame v pohároch do širokou slamkou.
S vodkou
200 ml vodky, 250 ml ľadu, šťava a dužina z jedného citróna, 500 ml prosecco
Do džbánu nasypeme ľaj a dužinu a šťavu z citróna. Zľahka premiešame. Zalejeme vodkou. Premiešame. Zalejeme prosecco. Podávame v pohároch, v ktorých sme zaliali lístky mäty.