Milé čitateľky, tiež si doma často odšťavujete rôzne ovocie či zeleninu? A v odšťavovači potom zostane ešte zbytok dužiny a vy neviete čo s ním?
Skúsila som malý trik. Vyšiel, dostala som chutné guľky vhodné aj na desiatu pre deti do školy.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-pecieme/jablkovo-mrkvove_gulky2.jpg}
Jablko a mrkva
Zbytok po odštavení z jablka a mrkvy osladíme jemne medom (nemusíte) a zasypeme kokosovou strúhankou. Premiešame a vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do chladničky, aby sa dobre spojili.
Zbytok po odšľavení z jablka a mrkvy osladíme medom (nemusíte) a zasypeme na jemno nastrúhanými vlašskými orechami. Zase vytvarujeme guľky a necháme schladiť v chladničke.
Jablko a hruška
Zbytok jablka a hrušky po odšťavení zmiešame so zmesou namletých vlašských a lieskových orechov. Vytvarujeme guľky a necháme v chladničke do podávania.
Mrkva a pomaranč
Odšľavenú mrkvu a pomaranč - viac mrkvy. Zmiešame s kokosovou strúhankou a vytvarujeme guľky, ktoré necháme schladiť v chladničke.