Toto jedlo som si pamätala z detstva. Nikdy som veľmi nemala rada tvaroh. Guľky mi teda tiež veľmi neboli po chuti. Šéfkuchár Roman ma však presvedčil, že aj tvarohové guľky môžu byť dobré a chutné a ešte aj dobre na tanieri vyzerať.

A hneď ich naučil urobiť - uvariť aj moju dcéru, ktorej veľmi chutili. 

 

 

 {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/tvarohove_gulky7.jpg}

Potrebujeme

500 g tučného hrudkovitého tvarohu, 4 vajíčka veľkosti M, štipka soli, 2 vanilkové cukre, 125 g bezlepkovej krupice NOVALIM

Tvoríme guľky

Tvaroh so žĺtkami a cukrom rozmiešame do kaše. Primiešame krupicu a necháme stáť asi pol hodiny. Vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Urobíme guľky s priemerom asi 4 cm. Vhodíme ich do mierne vriacej vody, ktorú sme tesne pred vhodením osolili, aby sme ju trochu schladili.

      

Prestierame

Podávame poliate marhuľovou omáčkou.

Marhuľová omáčka

2 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme v suchej nádobe. Pridáme 5 polievkových lyžíc rozmixovaných prezretých marhúľ. Po zvarení, odstavíme. Po chvíli vmiešame 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu a zľahka zamiešame. 

    

 

    "Jedlo je sýte a predsa ľahké."