Dnes sme si skúsili so šéfkuchárom Romanom urobiť jedlo, ktoré mu chutievalo ako stredoškolákovi a mama mu ho často musela doma robiť.
Pokiaľ mäso prešpikujete len zeleninou, môžete ho považovať za jedlo vhodné aj pre bezlepkovú diétu.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/bravcove_stehno/bravcove_stehno11.jpg}
Pripravíme si suroviny: asi 1 kilo bravčového stehna, 1 veľkú mrkvu, 1 veľký petržlen, kúsok kalerábu, kúsok zeleru, 1 nožičku domácej klobásy, 10 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Mäso prešpikujeme najprv klobásou a mrkvou spredu a potom z boku a zhora strúčikmi cesnaku.
Zvyšné suroviny nakrájame do neprilnavého pekáča. Na ne položíme olejom potreté mäso, osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Vložíme do rúry s teplotou 180°C.
Po asi pol hodine mäso podlejeme vodou. Pečieme asi hodinu a pol.
Mäso z pekáča vyložíme na tanier.
Výpek vlejeme do hrnca a zahustíme kukuričnou múkou. Po odstavení takto upravený výpek ešte dochutíme mletou paprikou, soľou a mletým čiernym korením.
"Podávať môžeme s ryžou, varenými zemiakmi ale aj parenou knedľou."
Ak si chcete urobiť bezlepkovú knedľu, ktoré nám ozaj doma chutí, skúste tento náš recept: http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/747-testujeme-bezlepkove-zmesi-5