Stretli sme sa so šéfkuchárom Romanom práve, keď robil studené misy. Veľmi som mu nemohla pomôcť a tak som radšej nezavadzala, len som pozorovala ako a kam čo ukladá a občas fotila. Dlho to však nevydržal. Už si asi zvykol, že som mu vždy s foťákom za chrbtom a tak sa mi ponúkol, že ma naučí lososovú plnku do vajíčok. Neodmietla som.
Prichystáme si 200 g filet z lososa, 15 vajíčok uvarených na tvrdo, 125 g masla, 2 polievkové lyžice holandskej omáčky, 4 polievkové lyžice vývaru, soľ, mleté biele korenie a pár paprík na ozdobenie.{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/vajicka/plnene_vajicka_losos12.jpg}
Na troche masla opečieme na malé kúsky nakrájaného lososa. Teraz sme pridali aj polievkovú lyžicu na jemno nasekanej cibuľky, lebo zostala z inej omáčky. Osolíme a okoreníme, ale len trochu. Prelejeme omáčkou a vývarom. Miešame na prudkom plameni kým, sa omáčka nezahustí. vlejeme do misy, pridáme žĺtka z vajíčok, maslo a dobre rozmixujeme na napokon rozmiešame na hladkú hmotu.
Vložíme do zdobiaceho vrecka a plníme vajíčka.
Na mise už môžu vyzerať aj takto.