Ponúkame vám jeden staronový recept šéfkuchára Romana na raňajky.
Keď sme boli my malí, považoval sa za veľmi zdravé jedlo. Ako je to teraz? Necháme na posúdenie vám.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/phocagallery/novinky/trescia_pecen.jpg}
Celozrnný chlieb nakrájame na krajce. Potrieme maslom - pozor nie margarínom alebo nejakým rastlinným maslom. Z konzervy vyberieme treščiu pečeň, ktorú popučíme vidličkou a zlejeme z oleja. Pekne ju poukladáme na omaslený chlebík. Posypeme posekanou pažítkou a mierne pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi 15 minút postáť, aby sa trochu chute spojili a potom podávame s horúcim čiernym čajom.
Naše staré mamy tvrdili, že toto jedlo je veľmi zdravé.
Ďalšie recepty vhodné k raňajkám nájdete: http://www.dobre-napady.sk/recepty/ranajky