Aj vy si nájdete podľa fotografie v časopise recept a skúšate...?
My to robievame podobne. Niekedy však koláč nie je taký ako vyzeral na obrázku alebo aj vyzeral, ale tak nechutil. Nuž sme si doma niektoré recepty prispôsobili.
Keďže nám plnka chutila, už sme ju dávali aj do iného cesta. Alebo polevu sme použili aj na iné ako na podľa receptu určený koláčik.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3528
Aj vy si nájdete podľa fotografie v časopise recept a skúšate...?
My to robievame podobne. Niekedy však koláč nie je taký ako vyzeral na obrázku alebo aj vyzeral, ale tak nechutil. Nuž sme si doma niektoré recepty prispôsobili.
Keďže nám cesto chutilo, vymieňame teraz už len plnky či polevy.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3990
Po dlhšej odmlke som predsa len išla skúsiť robiť bezlepkový chlebový kvások. Kedysi som ho skúšala z pohánkovej celozrnnej múky. Nuž som išla skúšať znova. Dnes som však kúpila pohánkovú hladkú múku a tak som zisťovala či to pôjde aj z nej. Išlo.
Skúste aj vy.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2545
Asi teraz nie je veľmi čas na varenie údeného mäsa. Skôr ho varievame na Vianoce alebo na Veľkú noc.
Nuž mali sme doma návštevu z cudziny a pýtali si ochutnať hrachovú kašu s údeným. Náš hosť - náš pán. Tak sme varili, hoci na to nie je čas.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 10371
Medvedí cesnak je zdravá a chutná bylinka, ktorá rastie skoro na jar vo vlhších lesoch po celej Európy. Jeho výrazná vôňa, korenistá chuť a liečivé účinky sú známe už tisícky rokov. Naši predkovia ho hojne využívali v kuchyni a pri liečbe mnohých ochorení.
Svojej obľube sa teší aj u lesných zvierat, ako napríklad u diviakov alebo medveďa hnedého, ktoré zvyknú rozkopať zem, aby sa dostali k cibuľkám cesnaku. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku. Za čo si táto rastlinka vyslúžila aj svoj prívlastok medvedí.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3961
Túto zimu sme doma často robievali vývar. Vývar s rezancami či krupicovými haluškami bol vždy našim obľúbeným.
V marci mesiaci knihy som prelistovávala kuchárske knihy v mojej zbierke. V jednej z nich zase čítala poznámky a nápady po prastarej mame. A tak sme zase skúšali niečo nové. A zachutilo nám. Možno bude aj vám.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2246
Čo zvykneme doma raňajkovať? Čo si dávame doma ako nápoj k raňajkám?
Veru niekedy horúci čaj, niekedy ľadový, inokedy citronádu, občas máme chuť na kakao alebo kávu...
Alebo niektorým nápojom možno aj nahradíme celé raňajky.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1850