Prineste si večernú náladu zo Španielska či Portugalska až k vám domov a vychutnajte si Sangriu. Originálnu i takú našu. Sangria osvieži a prispeje k dobrej nálade.
Tento známy nápoj z Pyrenejského polostrova rozprúdi každú letné posedenie či osvieži po ťažkom dni v práci. Sangria je vlastne punč tradične pripravený z červeného vína a drobných kúskov ovocia, často upravovaný pridaním rôznych druhov alkoholu ako je rum či brandy alebo šampanské. Alebo v modernejších receptoch sladené nealkoholické nápoje s príchuťou pomaranča, citrónu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 586
V lete sa kedysi každá gazdiná chystala na zimu. Skúsime to tento rok aj my. Ukážeme si niekoľko receptov, ktoré môžeme robiť v lete a konzumovať v zime podľa starších i novších receptov, ktoré sme používali doma my alebo sme odkukali od susedov či vykukali zo starých kuchárskych kníh a len prispôsobili dnešnej modernej dobe.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 515
V lete a o to viac, ak je veľmi teplé leto, naše telo viac prahne po ľahších jedlách. Jedlách menej mastných, jedlách zo zeleniny a ovocia. Jedlách plných tekutín, plných sviežich chutí a vôní, ktoré nás schladia z vnútra. Zároveň však jedlá s menším množstvo kalórii či jedlá varené bez varenia, aby sa nestratila prirodzenosť surovín.
Dnes Vám ponúkame studené polievky či polievky ponúkané na studeno.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 503
Počas teplých dní, či počas choroby nám občas nechutí jesť. Vtedy je vhodné viac piť a viac prijímať vitamíny. Len je potrebné sa rozhodnúť či viac sladké alebo kyslé, s mliekom alebo bez.
Pre dnešné recepty budeme potrebovať odšťavovač a mixér, ovocie, zeleninu, mlieko, smotanu či minerálku. A možno aj iné.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 421
Dnes si ukážeme ako si spríjemniť deň či podvečer výbornou vodou ochutenou zeleninou alebo ovocím. Základom bude litrový džbán a minerálka s alebo bez bubliniek. Ochutená minerálka musí aspoň 3 - 4 hodiny odpočívať v chlade, aby sa chuť ovocia či zeleniny dostala do každej kvapky.
Možno vám toto osvieženie zachutí a nakoniec si ho budete robiť aj počas celého roka.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 752
V teplom počasí nám veľmi nechutí jesť ťažké jedlá. Ani veľmi nejeme počas dňa, radšej až popoludní či dokonca na večer a počas dňa len niečo ľahšie ako šalát či jemnú polievku. Dnes Vám ponúkneme pár našich obľúbených receptov na šaláty, ktoré nesmú chýbať pravidelne v našom jedálničku. Možno aj Vám zachutia.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 599
Sirupy, teda husté šťavy, ktoré riedime s vodou, minerálkou či sódou, si môžeme pripraviť aj doma. Môžeme ich robiť z ovocia, zeleniny aj byliniek či kvetov. Majú úžasnú vôňu, plnšiu chuť ako tie z obchodu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1045