Obložené chlebíčky či chlebíčky s nátierkou sú už neodmysliteľnou súčasťou nášho stolovania s rodinou a priateľmi.

Chlebíčkom nemôžete nikdy nič pokaziť. Výborná nátierka skvelý dizajn. Obložený chlebíček je vhodný ku vínu, pivu, káve i čaju. 

Zemiaková nátierka

1 väčší zemiak uvarený v šupke, 2 lyžičky tatárskej omáčky, 1 vajíčko uvarené na tvrdo, 1 čajová lyžička horčice, kúsok sladkokyslej uhorky, soľ

Zemiak ošúpeme a spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme. Dosolíme. Môžeme natierať na celozrnné chlebíčky. Dozdobíme jarnou cibuľkou alebo paradajkou. 

 

Chrenová nátierka

150 g údeného chudého mäsa, 200 g nátierkového masla, 1 polievková lyžica horčice, 2 polievkové lyžice na jemno nastrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie

Mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo na veľmi jemno posekáme. Pridáme ostatné suroviny a zmiešame so zmäknutým maslom. Natierame na celozrnný alebo rascový chlieb. Obložíme paradajkou.

 

 Tvarohová jemná nátierka

150 g jemného tvarohu, 50 g karičky, 50 g na jemno nastrúhaného Eidamu 45 %, 1 polievková lyžica zmäknutého masla, 4 - 5 kusov červených redkvičiek nakrájaných na drobno, soľ, mleté čierne korenie

Všetko dobre vymiešame do hladka - až na redkvičky. Natierame na veká sendviča a ozdobujeme kučeravou petržlenovou vňaťou. 

 

Tvarohová sladká nátierka

 150 g jemného tvarohu, 1 polievková lyžica medu, asi 10 sušených brusníc

Vymiešame do hladka a natierame na chlebíky alebo raňajkové koláčiky či keksy.

 

 

Čo sme ponúkali na Veľkú noc pred rokom

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1171-ponukame-na-velku-noc

Aranžujeme s deťmi

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/615-aranzujeme-misy-s-detmi

Z nášho receptáru

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/39-studena-kuchyna