Obložené chlebíčky či chlebíčky s nátierkou sú už neodmysliteľnou súčasťou nášho stolovania s rodinou a priateľmi.
Chlebíčkom nemôžete nikdy nič pokaziť. Výborná nátierka skvelý dizajn. Obložený chlebíček je vhodný ku vínu, pivu, káve i čaju.
Zemiaková nátierka
1 väčší zemiak uvarený v šupke, 2 lyžičky tatárskej omáčky, 1 vajíčko uvarené na tvrdo, 1 čajová lyžička horčice, kúsok sladkokyslej uhorky, soľ
Zemiak ošúpeme a spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme. Dosolíme. Môžeme natierať na celozrnné chlebíčky. Dozdobíme jarnou cibuľkou alebo paradajkou.
Chrenová nátierka
150 g údeného chudého mäsa, 200 g nátierkového masla, 1 polievková lyžica horčice, 2 polievkové lyžice na jemno nastrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie
Mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo na veľmi jemno posekáme. Pridáme ostatné suroviny a zmiešame so zmäknutým maslom. Natierame na celozrnný alebo rascový chlieb. Obložíme paradajkou.
Tvarohová jemná nátierka
150 g jemného tvarohu, 50 g karičky, 50 g na jemno nastrúhaného Eidamu 45 %, 1 polievková lyžica zmäknutého masla, 4 - 5 kusov červených redkvičiek nakrájaných na drobno, soľ, mleté čierne korenie
Všetko dobre vymiešame do hladka - až na redkvičky. Natierame na veká sendviča a ozdobujeme kučeravou petržlenovou vňaťou.
Tvarohová sladká nátierka
150 g jemného tvarohu, 1 polievková lyžica medu, asi 10 sušených brusníc
Vymiešame do hladka a natierame na chlebíky alebo raňajkové koláčiky či keksy.
Čo sme ponúkali na Veľkú noc pred rokom
https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1171-ponukame-na-velku-noc
Aranžujeme s deťmi
https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/615-aranzujeme-misy-s-detmi
Z nášho receptáru
https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/39-studena-kuchyna