Už je ozaj teplo a príjemne. Dá sa vonku sedieť i prejsť sa. Začína čas spoločných priateľských či rodinných posedení v prírode, záhrade. Ideme grilovať.

Čo však, ak sme zabudli napácovať mäso alebo sme sa rozhodli tak na rýchlo?

 Rozsekáme si na jemno – veľmi jemno cesnak. Vmiešame ho do 150 ml piva, 1 čajovej lyžičky mletej červenej papriky, ? čajovej lyžičky sójovej omáčky, 1 čajovej lyžičky soli, ? čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, polievkovej lyžice oleja a šťavy z 1 citróna.

    

 Prelejeme v miske naklepané prsia a vákujeme. Vyvákujeme, necháme 2 minúty postáť, otvoríme a po dvoch minútach zase vákujeme. Toto zopakujem 5-krát. Póry na mäse sa otvoria a zaplnia marinádou, potom zatvoria. A tak namarinujeme mäso skôr ako za 24 hodín a napriek tomu rovnako hodnotne.

  

Môžeme grilovať alebo opekať.