Tieto halušky milujem odkedy som ich prvýkrát jedla niekedy v detstve. Doma sme ich často nerobievali a tak sama som ich nevedela celkom dobre urobiť. Nuž som sa dnes trochu učila so šéfkuchárom Romanom.

 šéfkuchárPonúkam vám jeho postup. Aj keď neviem či to celkom budem vedieť zopakovať, lebo ako to už býva, ľudia, čo varia denno denne - majú problém povedať čoho koľko kde dajú. Proste robia všetko už tak automaticky, že po každom ochutnaní vedia, čo tam chýba a vedia to tam dať v presne takej dávke - aby to chutilo.

Budeme potrebovať

kyslá kapusta, slaninka, cibuľa, voda, cukor, hladká múka, zemiaky, soľ, vajíčka

Hladkú múku premiešame so zemiakmi a vajíčkami. Vytvoríme cesto ako polotuhý puding. Alebo ako lepidlo na lepenie zateplľovacieho polystyrénu - zažartoval šéfkuchár Roman.

strapačky strapačky

strapačky strapačky

strapačky

 

 

Na slaninke opečieme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme kapustu. Premiešame, trochu podlejeme vodou a prípadne ocukríme, aby kapusta nebola príliš kyslá.

kapusta kapusta

Premiešame horúcu kapustu s haluškami. Môžeme podávať.

kapustné strapačky strapačky

Prípadne môžeme podávať s kúskom údeného mäsa. Takto to má vraj rád aj pán Karel Šíp. Pán Šíp, musím povedať, je to fakt dobré.


Poznámka

Takto rozmixované surové zemiaky môžeme použiť nie len na halušky, ale sú výborné na zahustenie omáčok alebo polievok. Takto zahustené omáčky sú ľahšie na strávenie a aj vhodné pre celiatikov.