Dnes budeme robiť bravčové pliecko na sladko-kyslo, ale predsa trochu inak.
Odporúčame toto jedlo ako chod na slávnostnú príležitosť alebo rodinné stretnutie. Množstvo surovín je napísané tak, že dnešné jedlo je vhodné pre 8 - 10 osôb.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/bravcove_kocky/bravcove_kocky19.jpg}
Prichystáme si na začiatok suroviny:
2 väčšie cibule, 250 g sliviek, 1 kg bravčového pliecka, 500 g koreňovej zeleniny (uvarenej vo vývare alebo vo vode a rozmixovanej na jemno), 2 polievkové lyžice kokosovej masti
Začíname
Na masti si orestujeme do sklovita na jemno pokrájanú cibuľu. Prisypeme slivky a mäso nakrájané na kocky. Premiešame a orestujeme. Primiešame na špičku noža mletého čierneho korenia a kávovú lyžičku soli a polievkovú lyžicu medu a 2 bobkové listy.. Premiešame a ešte chvíľu orestueme.
Podlejeme vodou. Rozmixovanú zeleninu vmiešame. Dusíme do mäkka - asi 45 minút.
Zahusťujeme
Medzitým si urobíme zmes na zahustenie z 500 ml kyslej smotany a 1 polievkovej lyžice majzeny. Dobre rozmiešame. Keď je mäso mäkké, odoberieme do smotanovej zmesi trochu tekutiny a premiešame. Takto pripravené vmiešame do hrnca. Opatrne premiešame a na miernom plameni necháme prevrieť asi 10 minút.
Dochucujeme
Dochutíme citrónovou šťavou a balzamikom, soľou poprípade kryštálovým cukrom. Po prevretí odstavíme a zjemnéme polievkovou lyžicou masla.
Podávame
Podávame s parenou knedľou alebo cestovinou (kolienka).
"Jedlo je sýte, ale pritom ľahké. Majú ho radi dospelí aj deti."