Vždy som ju mala rada, ale nikdy sme ju doma nerobili a tak som nevedela celkom ako na to. Len matne som si pamätala ako ju robievali obe staré mamy. Ale to som bola ešte veľmi malá. Nuž teraz som veľmi rada, že som sa ju naučila pripraviť.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/drozdova_natierka8.jpg}
suroviny
4 kocky droždia, 100 g bravčovej masti, 1 veľká cibuľa, 3 vajíčka, 1/4 čajovej lyžičky soli
postup
Na masti dobre speníme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme za stáleho miešania droždie, aby sa hmota stala pekne vláčna a kompaktná.
V miske si vyšľaháme vajíčka so soľou, ktoré potom za stáleho jemného miešania spojíme s cibuľovo-drožďovou zmesou. Vložíme do misky a necháme schladiť.
Podávame s paradajkou a pažítkou.