Šéfkuchár Roman dnes robí  slávnostné stolovanie - vlastne len ochutnávkové misy a taniere, z ktorých si zákazníci vyberú, čo chcú ponúkať na Silvestrovskej party. 

Jeden z receptov sme pre vás aj nafotili. Asi ten najstarší - šunkovú penu. 

 

{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/sunkova_pena8.jpg}

Na asi 10 porcií budeme potrebovať:

300 g šťavnatej šunky, 200 g zmäknuté masla (pre bezlaktózovú diétu odporúčame maslo ALSAN v zelenom obale), štipka soli, štipka mletého bieleho korenia

Šunku nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme s maslom. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a bielym mletým korením.

    

Môžeme aranžovať. My sme ponúkali na kukuričných keksoch pre bezlepkovú diétu a na ražnom chlebe pre zvyšok spoločnosti.

  

Dobrú chuť!

 

 

 

Alebo môžeme penou naplniť paradajku či vajíčka alebo prípadne krúžky rožkov. Na raňajky je vhodné podávať penu v strede tanierika obloženú zeleninovou oblohou spolu s celozrnným chlebom.