Alebo sa snažíme napodobniť toto cesto.
Vždy som ho mala rada. Ľahko sa z neho vyrábajú sladké aj slané dobroty tak na rýchlo, keď návšteva už pomaly stojí za dverami.
Možno sa vám bude tento recept hodiť pred blížiacimi sa sviatkami jari. Ponúkneme vám aj pár receptov, ktoré nám doma chutia.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 14358
Tiež robievate často na obed vývar? Respektíve každú nedeľu musí byť, lebo proste ste si zvykli a bez neho by sa nerátala nedeľa?
Alebo ste doma s chrípkou a tiež sa liečite čajíkmi a bylinkovými odvarmi alebo aj domácim vývarom?
Skúste aj aj takúto zmenu. U nás chutila hlavne starším mužom.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2296
Pred sviatkami aj medzi nimi som v obchodoch videla väčšinou len chleby pre túto diétu s trvanlivosťou 2 - 3 mesiace. Nemám rada také výrobky. Potom som síce natrafila na jednu cukráreň, kde som mimochodom kúpila aj bezlepkovú Marlenku, a tam mali aj také normálne - teda čerstvé dva druhy chlebov. Raz sme kúpili jeden a raz druhý, ale ani jeden nebol podľa môjho gusta.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2576
Kúpila som silikónové formy na vafle vhodné do elektrickej rúry. Už doma dlhšie pečieme a mlsáme v tie rána, kedy sa nemusíme ponáhľať do práce.
Ponúkam vám pár výborných receptov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2850
Už sú tu vianočné sviatky a s nimi aj varenie sviatočných jedál alebo jedál, ktoré sme zvyknutí jedávať len v nejakom období. Ponúkame vám pár tipov ako pripraviť chutné jedlo - aj pre bezlepkovú diétu - a pritom ho zje celá rodina.
Vyskúšajte...
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3219
Dnes som mala na pláne pečenie. Povedala som si, že pokým sú deti v škole, tak urobím toho čo najviac. Čo čert nechcel, vďaka šarapatiacej črevnej viróze dostali deti nečakané 3-dňové prázdniny, lebo škola aj školka su zavreté. A tak som prišla o to „voľné“ predpoludnie, ale robota ostala.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3224
Raž pochádza zo strednej Ázie. Vraj ju na naše územie doniesli Slovania. Oproti pšenici je odolnejšia, má hrubšie zrno a tmavšiu múku s vyšším obsahom bielkovín, železa, fosfóru a vitamínov skupiny B.
Ražný chlieb je výživnejší, trvanlivejší. Zvyčajne je však aj hutnejší a vyzerá akoby zle vykysol.
Ražná múka sa zvyčajne nepoužíva samostatne, ale v kombinácii s pšeničnou.
Ponúkame vám zopár receptov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 8601