Pred pár rokmi sme na našich stránkach zverejnili v sekcii Varíme so šéfkuchárom výrobu bezlepkového domáceho cesta ako ho robí teta Eva zo severnej Moravy.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 108
Vyberáme z archívu z roku 2007.
Okrem ľadu, či mrazenia citrónovej alebo pomarančovej šťavy vhodnej do letných limonád môžeme tvorítka ľadu plniť aj rôznou posekanou zeleninou. Pažítku či petržlenovu vňať potom môžeme ako jednotlivé "kocky" vhodiť do polievky na tanieri a po premiešaní sa nám ochladí polievka a obohatí nielen o zelenú farbu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 116
Počas májových sviatkov sa častejšie stretávame s rodinou. Posedíme si pri grilovaní, šalátoch i menej zdravých jedlách. Rozhovory sa však nebudú krútiť len okolo dobrého jedla a nápojov. Tento rok sa vraciame ku klasike, ktorá bola od šesťdesiatych rokov v našich domácnostiach ozaj doma. Šunková rolka, plnené vajíčka, jednohubky, ...
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 91
Pred pár rokmi som začala doma vyrábať vlastné miešané cukre. Čo ma k tomu viedlo?
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 137
Čítať ďalej: Robíme si domáci škoricový alebo vanilkový cukor
Už sú sviatky ozaj o chvíľu. Musíme nakúpiť suroviny. Nuž je na čase napísať si zoznam, čo budeme variť či piecť. Máte zaužívané recepty? Aj my. No predsa len každý rok robíme aj niečo nové. Veď chute sa menia.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 80
Pred Veľkou nocou mávame v škole dielničky. Tvorivé popoludnie či podvečer, kedy si maľujeme spoločne vajíčka či inak dekorujeme alebo pletieme vence z brezy či vŕby. Učíme sa pliesť šibáky. Všetci ochutnávame drobnosti, čo napiekli mamičky či staré mamy. Dospeláci si potom vymieňajú recepty na to, čo im chutilo. Dnes teda pár receptov na drobné chuťovky.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 67
Čo ste doma varievali pred Veľkou nocou? Či nám podávajú v reštauráciách? Mám na mysli zelený štvrtok či Veľký piatok. U nás bol vždy špenát alebo medvedí cesnak či mladé púpavové listy. Nuž som oprášila staršie recepty či recepty, čo som upravovala keď boli moje deti malé. Teraz Vám ich ponúkam.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 72