Polievky by nemali chýbať v žiadnom obede. Sú záklanou zložkou. Pripravujú naše telo na príjem tuhšej stravy. Preto určite odporúčame aspoň malú misku polievky zjesť pred druhým jedlom.
Polievku môžete vynechať, ak máte ako hlavný chod tzv. prívarok.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1301
Dnes si pridáme pár receptov, ktoré deťom a možno i nám pomôžu vydržať čas medzi raňajkami a obedom.
Nemôžeme si však mýliť desiatu ani s raňajkami ani s obedom. Desiata by mala byť drobnosť. Môže to byť aj len sýtejší mliečny nápoj či malý jogurt alebo dokonca len jablko či hruška.
Naše recepty môžete použiť aj na olovrant.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2157
Dnes si upečieme pár koláčikov zo zmesi Perník, ktorú vyrába spoločnosť Novalim.
Zostalo mi balenie z vianočného pečenia. Čo s ním? Veru som nemusela veľa rozmýšľať, nápady sa už hrnuli. Postavila som sa pred skrinku s potravinami a nápady prišli samé. Len ich všetky zrealizovať.
Ponúknite sa z mojich výmyslov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1772
Aj vy ste si povedali svoje predsavzatie na Nový rok? Chcete sa stravovať zdravšie? Alebo niečo podobné?
Potom vám odporúčame začať raňajkami. Určite by nemali chýbať vo vašom jedálničku. Určite by mali byť chutné a také, aby ste vydržali bez akýchkoľvek keksíkov či drobnôstok až do obeda.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1254
Ryba, ktorá sa len posledné roky dostáva na náš stôl. V našich vodách neplávala a tak sme ju nepoznali. Dnes však už máme na Slovensku v Handlovej aj svoj vlastný chov. A sumčekovi sa u nás dobre darí.
Vám tiež odporúčam ochutnať. je vynikajúca a neobsahuje toľko kostí tak aj tí viacnároční jej určite prídu na chuť.
Aj mne veľmi zachutila.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 34173
Ryba, ktorá sa kedysi plavila aj v niektorých našich riekach. Bolo jej veľa. Každý si ju mohol uloviť.
Dnes patrí k najdrahším rybám. Nemáme ju každý deň na stole. A pritom je tak chutná. Aj mne veľmi zachutila.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1755
Aj jednoduchou nátierkou na chlebíku si môžete spríjemniť večer pri telke či s priateľmi na Silvestra. Ak chlebík pekne dozdobíte, bude lahodiť aj oku aj jazýčkom.
Pripravte si pár dobrých nátierok podľa našich receptov. Neoľutujete.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1775