Ryba, ktorá sa kedysi plavila aj v niektorých našich riekach. Bolo jej veľa. Každý si ju mohol uloviť.
Dnes patrí k najdrahším rybám. Nemáme ju každý deň na stole. A pritom je tak chutná. Aj mne veľmi zachutila.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1814
Aj jednoduchou nátierkou na chlebíku si môžete spríjemniť večer pri telke či s priateľmi na Silvestra. Ak chlebík pekne dozdobíte, bude lahodiť aj oku aj jazýčkom.
Pripravte si pár dobrých nátierok podľa našich receptov. Neoľutujete.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1835
Teraz pred Vianocami vymýšľame všetci nejaké recepty. Kolegyne aj kolegovia si navzájom vymieňajú receptúry jedál, ktoré doma a varia či pečú. Zaručene dobré a vynikajúce.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2786
Počas nastávajúcich sviatkov sa často stretneme s priateľmi i rodinou. K dobrej atmosfére okrem výborného jedla a koláčikov od výmyslu sveta určite prispejú aj výborné nápoje.
Urobte si niektorý aj z našich návrhov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1288
Už si robíte zoznam čo uvaríte, čo napečiete, čo budete potrebovať na toto krásne sviatočné obdobie?
Máte návštevu a musíte vymyslieť, lebo ten neje to a ten zas ono? Ten nemôže, ten nesmie, ten len nechce? Je to zložité. Aj na našom webe vám ponúkame pár tipov na to ako a čo pripraviť na slávnostné chvíle s rodinou a priateľmi.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1146
V zime tiež musíme dodržiavať pitný režim ako aj v lete. Byty sú väčšinou prekúrené a veľmi suché.
My vám však dnes neponúkneme také obyčajné nápoje, ale ponúkneme pár receptov na nápoje vhodné na slávnostnejšie príležitosti či pre všetky návštevy. Bez aj s alkoholom. Budú so škoricou, klinčekmi, kardamónom... Ako sa na zimné nápoje patrí.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1863
Po dosť dlhej dobe sa mi zase podarilo vypestovať si pohánkový kvások.
Sťahovala som sa a tak ten pôvodný neprežil. Skúšla som z ryžovej múky, z kukuričnej. Prelistovala som niekoľko webov i skúšala rady podľa fejsbúku, žiaľ nič mi nevyšlo. Doniesla som si základ aj z jedného kurzu varenia, ale ani tento kvások nevydržal. Začala som sa zmierovať s tým, že mám neprajné zóny v byte.
Nakoneic som to nevydržala a predsa len skúsila znova. Vrátila som sa teda k tomu, čo som robievala kedysi. K pohánkovej múke a rasci.
Chlieb som však už piekla podľa návodov a rád z fejsbúku. Kedysi som nerobievala rozkvas a používala som jablkovú vlákninu, ale psylium je ozaj vhodnejšie.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3163