Alebo ako sme robili bábovku od spoločnosti Novalim. Ako sme ju piekli na šporáku v pare v spoločnosti Zepter.
{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/ovocnakoza1.jpg}
Budeme potrebovať: 1 balenie bábovky Novalim, 150 ml oleja, 3 vajíčka, trochu kakaa
Najprv si vyšľaháme vo vajíčkach olej presne podľa návodu na zmesi. Potom postupne zašľaháme zmes.
Medzi tým si maslom vytrieme formu a vysypeme pomletými orechmi. Vlejeme opatrne zmes na bábovku. Nie však celú. Trochu si necháme a do tohto zvyšku zamiešame kakao, ktorým urobíme peknú mozaiku na povrchu bábovky.
Do veľkého voku vložíme na dno struhák a vlejeme vodu tak, aby hladina bola na úrovni struháku. Položíme naplnenú formu prikryjeme vok vrchnákom.
Začneme nahrievať. Keď sa dostane ukazovateľ - červená čiaročka asi na miesto ako je na fotografii, stiahneme nahrievanie - na elektrine na 2, na plyne na polovičku. Potom varíme takto asi 40 minút na elektrine a na plyne 45. Ručička ukazovateľa sa nám aj tak presunie a dokonca skočí do červeného poľa, ale to je vporiadku. Po nahriatí vypneme prísun energie a necháme na elektrine ešte 15 minút a na plyne ešte 20 minút pôsobiť a až potom otvoríme a vyklopíme.
Dobrú chuť!
Podarila sa. Super vyzerala, výborne chutila aj nie bezlepkáčom.
Za spoluprácu ďakujem Janke a Dominikovi spoločnosti Zepter na Karadžičovej 16 v Bratislave.
Zmes na pečenie bábovky si môžete objednať na www.novalim.sk.