Začala som prezerať zase náš archív. Vybrala som jeden zo starších článkov.

Našla som tento recept v kuchárke prastarej mamy. Skúšala som z neho robiť vianočné ozdoby, ale vôbec sa mi nedarili. Potom som na internete zistila, že tento postup pripomína vizovické pečivo a tak som naštudovala ako postupujú pri práci s ním a dnes sme urobili toto.

  {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/velkonocne_kura_4.jpg}

  

Vymiešame 500 g hladkej múky špeciál 00 so 100 ml vody a polievkovou lyžicou octu. Miešanie je dosť namáhavé, bolí z neho ruka. Dlho trvá kým je naozaj hladké. Potom ho vložíme do mikroténového vrecka a ešte do jedného. Dobre uzavrieme a necháme v chladničke asi 6 hodín, ale na mieste, kde najmenej chladnička chladí. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrojíme veľkonočné (vianočné) motívy, ktoré poukladáme na papierom vyložený plech. Na ozdobu môžeme použiť rôzne druhy korenia, či mletú papriku a podobne. Slamkou urobíme dierky, aby sme ozdoby mohli zavesiť na vetvičky vo váze, či priviaza? ku vencu. Vymiešame si v hrnčeku vajíčko a pomocou tenkého štetca potrieme tvary. Necháme pri izbovej teplote zaschnú? asi 3 hodiny. Tesne pred vkladaním do rúry, znova tvary potrieme vajíčkom. Pečivo sušíme 3 hodiny vo vyhriatej rúre pri 50°C.